Sommaren är här och vi längtar alla efter att kunna njuta av de varma dagarna och de ljusa kvällarna. En viktig del av en perfekt sommarkväll är att ha en riktigt god och fräsch dryck i handen. Här kommer några tips på härliga sommardrycker som kommer att sätta guldkant på din sommar!

Sommardrinkar med bär

Bär är sommarens godis och används flitigt i sommardrinkar. En riktig favorit är jordgubbsmargarita – en drink som är sötsyrlig och frisk på samma gång. För att göra den här drinken behöver du jordgubbar, tequila, limejuice och lite socker. Mosa jordgubbarna och blanda med tequila, limejuice och socker. Häll upp i ett glas med saltad kant och njut av sommarens smaker!

En annan god sommardrink med bär är mojito med hallon. En klassisk mojito består av lime, mynta, socker, sodavatten och rom. Men genom att tillsätta hallon får drinken en härlig bärsmak. Muddla hallonen, myntablad och socker i en skål. Häll över i ett glas och tillsätt rom och sodavatten. Rör om och addera mer mynta och hallon för extra smak och dekoration.

Sommardrinkar med citrusfrukter

Citrusfrukter är en annan nödvändig ingrediens i en fräsch sommardrink. En av de mest populära drinkarna är självklart mojito med lime. Men det finns många andra spännande drinkar att prova på, till exempel en grapefrukt- och basilikamargarita. För att göra den här drinken behöver du grapefruktjuice, tequila, basilikablad och socker. Muddla basilikan och sockret i en shaker och tillsätt grapefruktjuice och tequila. Skaka ihop och häll upp i ett glas med is. Garnera med basilikablad och njut av en härlig kombination av sött och syrligt.

En annan frisk och läcker sommardrink med citrusfrukter är en citron- och vodkamartini. För att göra denna drink blandar du vodka, citronjuice och sockerlag i en shaker. Skaka ordentligt och häll upp i ett glas med is. Garnera med citronskal eller ett citronhjul för en extra fräsch smak.

Sommardrinkar utan alkohol

Självklart behöver man inte ha alkohol i sin sommardrink för att kunna njuta av en god och fräsch dryck. En riktigt frisk och god drink är en hallon- och myntalimonad. För att göra denna drink behöver du hallon, myntablad, socker och färskpressad citron. Muddla hallonen och myntabladen tillsammans med socker i en skål. Häll över i ett glas och tillsätt färskpressad citron. Rör om och addera mer mynta och hallon för extra smak och dekoration.

En annan god alkoholfri sommardrink är en blåbärs- och ingefärashake. Blanda blåbär, ingefära, yoghurt och lite honung i en mixer och mixa väl. Häll upp i ett glas med is och toppa med lite vispad grädde och blåbär för en extra festlig look.